Bericht over en van pastor Nibbelke

donderdag 16 november | Nieuws OLV

Zoals u waarschijnlijk weet is pastor Nibbelke sinds een tijdje opgenomen in het hospice.
Het onderstaande namen we over uit de nieuwsbrief van de Thabor geloofsgemeenschap:

Bij een bezoekje aan pastor Nibbelke zongen de cantores enkele psalmen. Pastor Nibbelke was goed te pas en zeer onder de indruk. Hij vertelde dat hij zo goed is dat hij een paar uur naar huis mag, net als de vorige zondag, waar hij erg blij mee is. Bijna twee maanden onderweg na het geweldige 70-jarig Priesterfeest zegt hij: “Als de mensen mij vragen hoe gaat het met jou? is het antwoord: volgens de dokters gaat het slecht met mij. “U heeft kanker.” Ik maak het naar omstandigheden vrij goed en ik heb geen pijn.
Na een korte ziekenhuisopname ben ik opgenomen in het hospice. Terugkijkend op mijn feest bedank ik iedereen ongelofelijk voor de vieringen in beide kerken. Dankbaar ben ik voor de vele kaarten en bloemstukken. Dat alles geeft me troost en sterkte en zo kan ik in overgave leven tot het einde, dat ineens kan komen. “Dagelijks kijk ik naar de Christus Icoon op mijn kamer, die ik tijdens het feest heb gekregen. Ik bid dan voor het venster van de eeuwigheid, zoals dit genoemd wordt en ik bid ook voor de wereldsynode.”