De eerste nieuwsbrief 13/01-03/02 2024

zondag 14 januari | Nieuws Franciscus

Beste mensen,

 

In deze eerste nieuwsbrief in 2024 wil ik u natuurlijk op de eerste plaats het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Of dat ‘allerbeste’ ook dat is, wat we graag zouden willen, is niet voor iedereen even waarschijnlijk. Daarom meteen mijn goede voornemen en misschien geldt dat voornemen voor meer mensen: Laten we er samen het beste van maken!
Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Zo zag ik gistermorgen, dat de kleuren van het Franciscusraam het blauwe raam bereikten. Ik ben heel benieuwd naar de lichteffecten in de komende seizoenen.
In deze nieuwsbrief kunt u lezen over het Herenkoor, dat gestopt is, m.n. in verband met de leeftijd van een aantal koorleden. Het lijkt me moeilijk als je moet stoppen met iets wat je heel graag doet. Een aantal koorleden blijft gewoon doorzingen in ons nieuwe ‘gemengd koor’.
Dat koor, dat nog geen eigen naam heeft, staat vanaf 1 januari onder de begeleiding van Brigit Huiskens. Zij dirigeert ook het Requiemkoor. Brigit, succes gewenst!
Is het u ook wel eens opgevallen dat als er officieel samenzang is, er spontaan een groepje vrijwilligers staat te zingen, om de zang van de kerkgangers te ondersteunen.
We zijn een muzikale gemeenschap en voor sommige mensen is zingen ook een vorm van bidden.
Of pastor James Keuben ook kan zingen, hebben we nog niet kunnen ontdekken in de presentatieviering in Borne op 5 januari.
U kent de volgende uitdrukking trouwens wel: Voor niets gaat de zon op.
Het is weer half januari en dat betekent Actie Kerkbalans. Volgende week kunt u een enveloppe verwachten in uw brievenbus.
Het motto, dat ook boven de nieuwsbrief staat is: Geef vandaag voor de kerk van morgen.
Het zou fijn zijn, als u laat merken dat u geeft om die kerk

Vriendelijke groet,

Download hier de nieuwsbrief H. Franciscus 2024-01