Koren en Muziek.

Muziek is een belangrijk onderdeel van de liturgie. In onze parochie worden de vieringen begeleid door zang van de verschillende koren, regelmatig ondersteund door professioneel orgelspel van Louis ten Vregelaar en Maarten Wilmink.

Parochie de Goede Herder kent verschillende koren:

  • Koorschool Lambertus
  • Voices to Heaven
  • Schola Cantorum
  • Sint Lambertuskoor
  • Herenkoor
  • Vrouwenschola
  • Het Exra Koor

KOORSCHOOL LAMBERTUS

De Koorschool Lambertus is een zangopleiding voor kinderen vanaf vier jaar. Er wordt op professioneel niveau gewerkt aan de muzikale vorming van de kinderen. Kinderen maken op een leuke manier kennis met de grote schat aan koormuziek.
Meer informatie vindt u op de website van de Koorschool.

VOICES TO HEAVEN

Voices to Heaven is een koor van enthousiaste jonge mensen. Het repertoire is zeer divers van klassiek tot modern in het Engels, Nederlands, Duits en Latijn. Ook worden optredens buiten de kerk verzorgd.

Lees meer

SCHOLA CANTORUM

De basiliek heeft een rijke traditie op het gebied van liturgie en kerkmuziek en de Schola Cantorum staat daar midden in. Om de zondag en op Hoogfeesten verzorgt de Schola Cantorum de gregoriaanse gezangen tijdens de integraal Latijnse Hoogmis.

Lees meer

SINT LAMBERTUSKOOR

Het Sint Lambertuskoor is een gemengd koor dat met veel enthousiasme ongeveer tien vieringen per jaar met haar gezang begeleid. Het is leuk en inspirerend om samen met anderen iets moois met je stem te kunnen doen, namelijk het vormen van een eenheid, het zingen in een koor.

Lees meer

HERENKOOR

Naast het zingen tijdens rouw-­ en trouwdiensten verzorgt het koor ook de zang tijdens doordeweeks kerkelijke feestdagen. Ook verleent het koor enkele keren per jaar zijn medewerking aan vieringen op zondag in het Borsthuis.

Lees meer

Het EXRA Koor

Ontstaan uit……………………………………………………………………….

Lees meer