NIEUWS VAN DE GELOOFSGEMEENSCHAP H. FRANCISCUS

Vieringen in de komende tijd.

De situatie rond de coronabesmettingen blijft vooralsnog onzeker. Dat heeft gevolgen voor de mogelijkheden in de vieringen.  In het verlengde van de overheidsmaatregelen gingen de vieringen t/m 9 januari daarom niet door. Inmiddels zijn we de incubatietijd van het Kerst- en Nieuwjaarsgebeuren voorbij. Daarom streven we het volgende na:

  • De dinsdag-ontmoetingsvieringen starten weer op 11 januari. Alle dinsdagvieringen zijn om 9.30 uur.
    11 Januari gaat pastoor Jansen voor in de eucharistie.
  • In januari zijn alle weekendvieringen op zondag, om 11.00 uur. De eerste keer is dat op zondag 16 januari
  • U hoeft zich niet vooraf aan te melden, wel wordt uw aanwezigheid geregistreerd

Koor-ondersteuning van vieringen.

Binnen de huidige spelregels kan er met max 4 personen op 1,5m onderlinge afstand worden gezongen. Meezingen lijkt niet verstandig. Ook als de regels rond het zingen ruimer worden zal het zo zijn dat de ondersteuning voorlopig afwijkt van het vertrouwde. Leeftijd, risico’s én gezondheidsproblemen maken dat het herenkoor niet volledig of zelfs niet kan zingen. Oplossingen worden gezocht via andere externe koren of ondersteuning met CD-muziek.

Openstelling van het kerkgebouw.

Op de dinsdagmorgen is er een beperkte bezetting tussen 9.30 en 10.30 aanwezig om de viering te ondersteunen (achteringang). Op de donderdagen is het secretariaat geopend tussen 9.30 en 11.30 uur. (ingang tegenover de fietsenstalling)

Recent Posts