PastorOgink

Door de samenwerking met De Goede Herderparochie in Hengelo en de H.H. Johannes & Jacobusparochie in Borne is er één pastoraal team. Pastor Ogink maakt ook deel uit van dit team.

Pastor Ogink werd geboren in Raalte en werd al vroeg geboeid door het verhaal van de mensen met God. Dit bracht hem vanuit de katholieke sfeer thuis op de boerderij naar seminaries in Brabant en Apeldoorn en de theologiestudie aan de universiteit te Utrecht.

Profiel catechese

Daarna werkte hij negen jaar voor de schoolcatechese op Curacao en vijf jaar pastoraal werker in de gemeente Duiven. In 1997 werd hij benoemd te Rijssen, later ‘Twente West’ en per 1 september 2008 in ons parochieverband voor het profiel catechese. Het verhaal van mensen met God in vreugde en verdriet blijft hem boeien.
Het blijft mooi om in de catechese samen met kinderen, volwassenen en ouderen in verschillende levenssituaties Gods Geest op het spoor te komen en telkens weer Hem te mogen ontdekken als ‘God met ons’. Ook daarom een mooie naam: De Heilige Geest parochie!