PastorTimmermanDoor de samenwerking met Parochie De Goede Herder in Hengelo en de H.H. Johannes- en Jacobusparochie  in Borne en de Heilige Geest parochie in Goor  is er één pastoraal team. Pastor Timmerman maakt ook deel uit van dit team.

Met een intrinsieke interesse in het geloof, extra geïnspireerd door Maria, ouders die actief waren op de Zwanenhof en een ‘aangewaaide’ heeroom lijkt het een zekere logica te hebben om pastor te worden. Toch ging haar loopbaan niet direct die richting op.

Makelaardij als vertrekpunt

Carin is opgegroeid in Wierden en ging naar de middelbare school in Almelo. Het was haar idee om de verpleging in te gaan, maar daar moest je zeventien jaar voor zijn. Om de tijd te overbruggen is ze tijdelijk aan de slag gegaan bij een makelaar in Enschede. Het beviel haar echter zo goed dat ze daar is blijven hangen. Ze heeft allerlei cursussen gevolgd en heeft uiteindelijk tot 2000 gewerkt op de verhuurafdeling en debiteurenadministratie, waarna de overstap volgde naar woningcorporatie BeterWonen.

Vrijwilligster met vele taken

Carin is getrouwd en woont met haar man Frans en zijn twee kinderen in Enschede. Daarvoor is ze lang betrokken geweest bij de Goede Herderparochie aldaar, onder andere in het jongerenpastoraat. Ook heeft ze de pastorale kadertraining gedaan en kwam ze in het parochiebestuur terecht toen de penningmeester ziek werd en ze die taak op zich nam.

Het bloed kruipt

In 2003 begon ze aan de vierjarige bachelorstudie aan de Edith Stein in Hengelo. Met haar bachelor op zak is ze in 2012 door het bisdom en vicaris Cornelissen aangesteld en is ze aan de slag gegaan bij Parochie De  Goede Herder in Hengelo.