nov
25
zo
Toonkunst Almelo zingt het Requiem van Mozart
nov 25 @ 16:00

Op zondagmiddag 25 november zingt Toonkunst Almelo het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart in de Grote Kerk in Almelo.
Sinds 2004 is er een arrangement beschikbaar om het integrale Requiem van Mozart uit te voeren met orgelbegeleiding. Deze tamelijk nieuwe versie wordt in Almelo tot klinken gebracht.
Naast dit Requiem worden de werken Hör mein Bitten van Felix Mendelssohn Bartoldy en het Geistliches Lied van Johannes Brahms ten gehore gebracht.

De solisten zijn :
Margreet Rietveld              Sopraan
Serena Perez                       Alt
William Knight                  Tenor
Dominic Kraemer               Bas
Organist:    Jaap Zwart junior
Paukenist:  Folkert Buis

Het geheel staat onder leiding van dirigent  Arno Vree.

De toegangsprijs is € 12,50.
Contact: Annelies de Roo, tel: 0546-862782, email: anneliesderoo1@gmail.com Website: www.toonkunstalmelo.nl

dec
23
zo
Speciale kerstviering (WAKIT)
dec 23 @ 18:15

Ook dit jaar organiseert de Werkgroep Aangepaste Kerkdiensten in Twente (WAKIT) een speciale kerstviering voor en door mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking en een ieder die deze doelgroep een warm hart toedraagt.

Net als voorgaande jaren gaan we weer op een speciale wijze het kerstfeest beleven. Samen op weg naar de stal, waarbij het kerstspel onderweg wordt uitgebeeld door onze speciale talenten. De heraut verzoekt een ieder hem te volgen naar Bethlehem, herders, engelen, Jozef en Maria, de 3 koningen, allen gaan op weg om een warme plaats te zoeken. Wie weet komen ze bij onze stal aankloppen. We houden er in ieder geval rekening mee,  zodat wij ze een warme plek kunnen aanbieden.

 

Vanaf de parkeerplaats aan de Bovenesweg (deze kunt u vinden door de ster aan de Vasserweg te zoeken) gaan we gezamenlijk naar de “Kerststal” waar aansluitend ook de viering zal plaatsvinden. Verzamelen vanaf 18.15 uur , de viering start buiten om 18.30 uur. Onze voorganger is Pastor Kerkhof Jonkman. Er is een koor en er zijn midwinterhoornblazers die meewerken aan deze viering. Natuurlijk is ook jullie eigen muzikale inbreng meer dan welkom. Na afloop gaan we ‘kroamschudden’ en is er ruimschoots de tijd om gezellig na te praten en wat warms te drinken.

 

Enkele tips:

  • De viering begint buiten, pas uw kleding aan aan de weersomstandigheden.
  • Volg aub de aanwijzingen van de verkeersregelaars en vrijwilligers op, de auto’s worden geparkeerd aan de Bovenesweg.Zondag 23 december 2018 om 18.15 uur

    in de “Kerststal” van de Familie Kuks, aan de Vlasreutenweg 2 te Nutter. ( tel 0541-291287)