mrt
20
vr
Van het Pastoraal Team
mrt 20 @ 12:00 – apr 12 @ 13:00

 

Beste vrijwilliger(ster),

We leven in vreemde tijden. Had iemand van ons een maand geleden kunnen bedenken dat we nu in ons land, in deze wereld, in deze situatie zitten. Het coronavirus dat maakt dat we in ons doen en laten beperkt zijn, waardoor onze samenleving er ineens heel anders uitziet.

Voor u als vrijwilliger(ster) in onze parochies en geloofsgemeenschappen, verandert er ook veel. De vieringen gaan niet door, koren repeteren niet meer, het voorgaan en assisteren bij uitvaarten is anders geworden, liturgieboekjes voor het weekend worden niet meer gedrukt, bloemen worden niet met geschikt, het koffiedrinken samen in de keuken van de pastorie is niet meer mogelijk. Kortom: het leven van de vrijwilliger(ster) is compleet gewijzigd. En dan heb ik het nog niet over de thuissituatie. Misschien zijn er onder u die daadwerkelijk al te maken hebben met mensen die besmet zijn met het corona-virus en ziek zijn, of misschien zelfs aan de gevolgen daarvan zijn overleden.

Ineens merken we dat we niet alles in de hand hebben, dat we de controle verliezen. Ieder van ons zal daar op zijn of haar eigen manier mee omgaan. We moeten daarin zelf onze weg kiezen. Daarin wens ik u allen heel veel sterkte toe. Ik hoop dat u vertrouwen kunt vinden in uw geloof. Het geloof dat ons zegt dat wij nooit alleen zijn, dat Hij met ons is, altijd!

Ondertussen ligt het vrijwilligerswerk nagenoeg stil. Er zijn vrijwilligers die nog tal van werkzaamheden verrichten om goed voor de gebouwen te zorgen en allerlei dingen regelen. Als pastores hechten wij er zeer aan, om u allen te bedanken voor het vele dat u doet. Nu de werkzaamheden wat stil liggen vragen wij u, om goed op u zelf te passen, op u directe familie, vrienden en bekenden. Wees een naaste voor anderen, maar nooit zonder goed op uzelf te passen!

Als pastores-team zijn wij bereikbaar, al was het maar om gewoon een praatje te maken of voor een luisterend oor. Onderstaand treft u de telefoonnummers en de tijden aan. Als u mensen kent die behoefte hebben om iemand van het pastores-team te spreken, kunt u hen deze gegevens aanreiken. Of ons informeren en het telefoonnummer van de persoon doorgeven, zodat het pastorale team zelf kan bellen.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Op de onderstaande telefoonnummers:

 

Pastoor Oortman                    06 – 204 53 713

 

Pastor Timmerman                 06 – 250 91 377

 

Pastor van den Bemt              06 – 136 09 293

 

Pastor Doornbusch                 06 – 144 06 955

Het zijn vreemde tijden. Voor ons allemaal. Laten we verbonden blijven in gebed en laten wij vooral ook bidden voor alle mensen die direct getroffen zijn door het corona-virus en alle mensen die voor hen zorgen.

Namens alle leden van het pastoraal team wens ik u allen sterkte toe en Gods zegen. Heilige Maria, bid voor ons.

Namens het pastoraal team,

Marc Oortman, pastoor

mei
10
zo
Inspiratiedag Mentorschap (aanmelden
mei 10 hele dag

Zaterdag 16 mei 2020, start 10.00 – einde 16.00 u.

Locatie: Leerhuis, Broerestraat 12, Utrecht
Toegang: gratis
Aanmelden: info@jongkatholiek.nl (voor 10 mei, i.v.m. reserveren lunch)
Voor Wie: voor alle vrijwilligers, professionals, jongeren, en iedereen die actief is in tiener- en jongerenwerk.

 “Jongeren hebben er behoefte aan begeleid te worden. […] Op de synode hebben velen gewezen op een gebrek aan deskundige personen die zich aan de begeleiding willen wijden. […] De synode erkent de noodzaak godgewijde personen en leken, mannen en vrouwen voor te bereiden, die gekwalificeerd zijn voor de begeleiding van jongeren.”
Paus Franciscus in ‘Christus Vivit’ §242 – 244

Jong Katholiek wil gehoor geven aan deze oproep van Paus Franciscus. Hoe kunnen wij tieners en jongeren helpen en begeleiden om in hun dagelijks leven dichter naar God toe te groeien? En hoe kunnen wij dit vormgeven binnen onze bisdommen, parochies, in ons werk, op school en in onze omgeving?

Op deze dag gaan wij samen met ervaren professionals in op deze boeiende thema’s. Er zal veel gelegenheid zijn om vragen te stellen, te leren en om contacten te leggen. Ook is er begeleiding en gelegenheid om concrete plannen te maken omtrent mentorschap.

Sprekers:

Jeroen Alting von Geusau: Oud-topman bij de NS, oprichter van de Kingsmen, en veel ervaring in de begeleiding van jongeren en echtparen bij o.a. de gemeenschap Chemin Neuf.

Paul Donders: CEO van Xpand Nederland, inspirational speaker, adviseur en schrijver van leiderschapsboeken.

Niko Schonebaum: Docent klassieke talen & retorica, medeoprichter & docent Stichting Landmerk.

Zr. Maria Nadiya: Blauwe zuster, overste van de communiteit van de Blauwe Zusters in Den Haag. Zij komt oorspronkelijk uit de VS, en inmiddels al vele jaren in Nederland. Zij heeft veel ervaring in de begeleiding van tieners en jongeren uit de hele wereld.

Programma (onder voorbehoud)
9.30 Inloop
10.00 Aan tafel met: Jeroen Alting von Geusau & Paul Donders
11.40 Actie met: Niko Schonebaum
12.15 Workshops
– Paul Donders
– Jeroen Alting von Geusau
– Zuster Maria Nadiya
– Niko Schonebaum

13.15 Lunch
14.15 Regiogroepen
15.15 H.Mis
16.00 Borrel & Einde

Deze dag is een initiatief van Jong Katholiek, waarin de zeven bisdommen samenwerken.

jun
30
di
opgeven voor Zomerkinderkamp 2020
jun 30 hele dag

Jong Aartsbisdom organiseert ook dit jaar een kinderkamp voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar. Tijdens het kamp gaan we heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen. In de catechese en vieringen zullen we horen over God die altijd zijn belofte houdt. Dat lezen we in de bijbelverhalen over Abraham en Noach, dat zien we in het leven van Jezus.

1 t/m 6 augustus 2020

Kampeerboerderij de Heidebloem/locatie de Veltmaat, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle

Voor jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar, maximaal aantal deelnemers 30

Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten

Kosten: € 125 / kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind

Aanmelden kan tot 30 juni 2020 via www.jongaartsbisdom.nl

opgeven voor Zomertienerkamp 2020
jun 30 hele dag

In de zomer organiseert het bisdom weer een tienerkamp ! Het tienerkamp is één grote feestweek. We vieren namelijk alle grote christelijke feesten van het jaar: de geboorte  van Jezus met Kerstmis, de gebeurtenissen van Pasen en Pinksteren. En dat alles binnen één week. Kerstdiner en Paaseieren zullen niet ontbreken ! Verder staan er veel toffe activiteiten op het programma, zoals op de fiets de omgeving verkennen, uitdagende spellen spelen, wandeltochten maken en zwemmen. Maar het wordt natuurlijk pas écht feest, als jij er bij bent. Dus meld je snel aan !

1 t/m 6 augustus 2020

Kampeerboerderij de Heidebloem/locatie de Delle, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle

Voor tieners (j/m)  van 13 t/m 16 jaar, maximaal aantal deelnemers 30

Hoofdleiding: Bas Kolfschoten, Rik Ledoux en priester Gauthier de Bekker

Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener

Aanmelden kan tot 30 juni 2020 via www.jongaartsbisdom.nl