Ziekenzalving

Het is altijd een intens en mooi moment. Waar mensen ernstig ziek worden of het leven onder ons moeten loslaten, wordt met enige regelmaat om een pastor gevraagd. Om de ziekenzegening (door pastoraal werker) of het sacrament van de zieken (door de priester) te ontvangen. De leden van het pastoraal team proberen daarvoor met u zo gauw mogelijk een passend moment te vinden. Over het algemeen kan dat op korte termijn. 
Het komt echter voor dat er even moet worden gewacht. Bijvoorbeeld omdat familieleden tijd nodig hebben om bijeen te komen, of omdat de pastor moet zoeken naar een mogelijkheid in de agenda.

Pastoraal team
Het pastoraal team bestaat op dit moment uit twee pastores: pastoraal werker Annet Zoet en pastoor Jurgen Jansen. Zij staan u graag bij ziekenzalving en ziekenzegen terzijde. En proberen met u zo snel mogelijk een datum te vinden. Maar houdt u er rekening mee dat het kan gebeuren dat er niet direct een moment gevonden kan worden. 

Ontmoetingsdagen in de drie parochies.
We willen u er ook op attenderen dat er elk jaar ontmoetingsdagen plaatsvinden in drie parochies Heilige Geest, H.H. Jacobus en Johannes en De Goede Herder. Hier ontmoeten parochianen elkaar, vieren ze met elkaar de eucharistie en kunnen ze het sacrament van de zieken ontvangen.
Deze ontmoetingsdagen zijn een groot succes, gezien het aantal mensen dat zich opgeeft en het sacrament van de zieken ontvangt. Wellicht is dit een moment waarop ook u als parochiaan de gelegenheid kunt gebruiken om in een gemoedelijke sfeer met medeparochianen in een sfeervolle viering het sacrament van de zieken te ontvangen. Elk jaar krijgen mensen een uitnodiging om deel te nemen aan deze ontmoetingsdag.

Bereikbaarheid:
U kunt uw pastores op hun mobiel bereiken. Daarbij willen u wel attenderen dat zij op hun vrije dag hun mobiel niet aannemen.
•   Pastoraal werker Annet Zoet (vrijdag vrije dag) T: 06 -27 12 46 95
•   Pastoor Jurgen Jansen (maandag vrije dag) T: 06 – 46 90 72 33

Deze werkwijze gaat in per 1 december 2022. Het noodnummer van het pastoraal team komt dan te vervallen.