De Familiekamer

“… maar nooit meer heb ik het gedeelde verdriet ervaren van die eerste keer toen twee mensen hun rouw deelden, niet gehinderd door anderen om zich heen of door de druk van tijd.”
Citaat uit een interview voor het magazine Tuindorp ’t Lansink

Veel mensen hebben niet de mogelijkheid om hun geliefde thuis op te baren, zodat ze op elk moment van de dag tijd kunnen maken om met familie of vrienden hun verdriet te delen en te verwerken. Voor wie dat wel graag zou willen, biedt de Franciscuskerk de oplossing: de Familiekamer.

De Familiekamer vervangt de kamer thuis. Het is een mooi ingerichte kleine ruimte waarin de overledene opgebaard kan worden. Als familie krijgt u de sleutel, zodat u elk moment van de dag zelfstandig naar uw geliefde toe kunt gaan. Er is een zitje, u kunt een kopje koffie of thee maken, er is een toilet. U hebt de vrijheid en de ruimte om er wat persoonlijke dingen neer te zetten. Kortom: u hebt de rust en privacy van thuis.

In de Familiekamer kan ook een condoleance worden gehouden, eventueel na een avondwake of afscheidsviering in de kerk. Een prettige bijkomstigheid is dat de Familiekamer naast de kerk ligt, zodat u voor of na de avondwake of voor de viering nog afscheid kunt nemen. En u bespaart zich de tocht door de stad van de aula naar de kerk. 

Als u gebruik wilt maken van de Familiekamer in combinatie met een uitvaartviering, belt u de uitvaarttelefoon van de Franciscuskerk 06 57119253, ook in het weekeinde.

Wilt u geen uitvaartviering maar wenst u uitsluitend gebruik te maken van de Familiekamer in de Franciscuskerk,  geef dit dan aan bij uw uitvaartondernemer.

De Familiekamer is bedoeld voor iedereen, ongeacht of u nu wel of niet tot de Franciscusgeloofsgemeenschap behoort.

Franciscuskerk
Berfloplein 18
7553JZ  Hengelo