BEDEVAART DOOR NOORD-FRANKRIJK VOERT LANGS VIER HEILIGEN

donderdag 30 mei | Nieuws

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert samen met Huis voor de Pelgrim van 8 t/m 14 september 2024 een zevendaagse rondreis door Noord-Frankrijk. Elke dag vieren de deelnemers de Eucharistie en er is ruimte voor vrije tijd. Mgr. Woorts en vicaris Cornelissen verzorgen de begeleiding. De route voert langs diverse heiligen: allereerst Bernadette Soubirous aan wie in Lourdes Maria verscheen en van wie in april een reliek door de Nederlandse bisdommen reisde. Vele mensen werden in april geraakt door de vieringen, gebedsmomenten en processies die rondom haar reliekschrijn werden georganiseerd. De Utrechtse pelgrims bezoeken het klooster waar Bernadette 13 jaar verbleef.

Ook Lisieux staat op het programma: na Lourdes het grootste bedevaartsoord van Frankrijk. Daar woonde kloosterzuster Theresia van Lisieux, zij werd in 1925 heiligverklaard. Paus Johannes Paulus II riep haar uit tot kerkleraar. In Vézelay staat de 1000 jaar oude basiliek op de eeuwige heuvel (‘la colline éternelle’), waar de relikwieën van Maria Magdalena zijn te vinden. En Tours is de stad van Sint Maarten (Martinus van Tours), hij is de beschermheilige van de stad Utrecht – de pelgrims bezoeken de kerk die boven zijn graf is gebouwd.

De kosten bedragen p.p. op basis van een 2-persoonskamer € 1275, toeslag 1-persoonskamer € 275 (nog beperkt beschikbaar!). Inclusief: vervoer per touringcar met ervaren chauffeur, zes overnachtingen op basis van halfpension, lunches op dag 1/m 7 m.u.v. dag 4 in Tours, excursies en entrees volgens het programma.

Klik hier om u in te schrijven.

Neem voor meer informatie contact op met de Diocesane Werkgroep Bedevaarten