Cursus Theologische Vorming

In Geen categorie

Tijd voor verdieping ?

Met ingang van het nieuwe seizoen, vanaf dinsdag 17 september 2019,  is het weer mogelijk om aan de driejarige cursus Theologische Vorming voor Geïnteresseerden mee te gaan doen. Deze cursus loopt nu al jaren bijzonder succesvol met volle groepen. De evaluaties van afzwaaiende cursisten zijn telkens bijzonder positief. De groepsgesprekken, het open oecumenische karakter, het samen op zoek zijn, de enthousiaste docenten, het brede aanbod van allerlei aspecten van geloof en theologie maken, dat mensen die deze cursus volgen,  als zeer verdiepend voor hun kijk op het leven ervaren. De laatste jaren blijkt, dat de groepen steeds gevarieerder worden. Deze cursus wordt door de Protestantse Kerk ondersteund, maar de verscheidenheid in achtergrond, leeftijd en opleidingsniveau van de cursisten maakt het tot een veelkleurig geheel. Natuurlijk is er de door de docenten aangeboden stof,  maar het leren aan elkaar neemt minstens een even zo grote plaats in, zo blijkt. Iedereen die zijn of haar zoektocht naar geloven en zingeving, samen met anderen, wil verdiepen, is van harte welkom. Kerkelijk of niet-kerkelijk, of van welke geloofsrichting dan ook, wie met een open blik aan elkaar en aan hetgeen vanuit de christelijke traditie wordt aangedragen, kan in deze cursus terecht.

Per seizoen worden ongeveer 30 cursusavonden gegeven met telkens twee lessen van 75 minuten. De kosten bedragen € 220,- per seizoen. De cursus wordt gehouden in de centraal gelegen Waterstaatskerk in Hengelo, Deldenerstraat 18 (ingang via het pleintje achter de kerk).

v.a. dinsdag 17 september 2019

Waterstaatskerk in Hengelo

Meet weten?

Informeer bij: mw. Ina ter Kuile, cursuscoördinator, tel. 074 2774288 of e-mail: kuile@hetnet.nl of ds. Herman Koetsveld, cursusleider, tel. 074 2783203 of e-mail: hkoetsveld@pkn-hengelo.nl

Recent Posts