In de Heer overleden

woensdag 11 januari | Nieuws OLV

Op 19 januari overleed plotseling, Ria Weustink-Olde Wolsink, 87 jaar oud. Met Hans Weustink, die nu alleen achterblijft, mocht ze 61 jaar getrouwd zijn. Met hem kreeg ze drie kinderen en vier kleinkinderen. Ze had veel verdriet van het overlijden van Brigitte, vlak na de geboorte.  Ze woonde lang aan de O.L. Vrouwestraat. Ze was een warme, charmante, gastvrije en actieve vrouw, en stond voor iedereen klaar. Ria hield van harmonie en gezelligheid, had het hart op de tong, was een grappenmaakster en gangmaker, en was zelfs prinses carnaval. Met breien en kleding maken kon ze uit de voeten, maar ook met kaarten en puzzelen. Volleyballen was haar sport maar de voetbal op tv ging haar niet mis, net zoals vroeger Dallas en Dynasty. Vakantie vieren in Twente, aan zee en ook in Oostenrijk en Italië hadden een plek in haar hart. Ria was een gelovige vrouw en in een volle kerk hebben we afscheid van haar genomen.

Op 11 januari overleed Ine Geerdink-Gerritsen Weustink na een tweejarige periode van afnemende gezondheid.  Ze was 79 jaar. Met Gerard Geerdink, die haar in 2014 plotseling ontviel, kreeg ze twee kinderen en drie kleinkinderen. Gerard werkte in het onderwijs.  Toen het gezin het weer toeliet, ging Ine weer aan het werk, aanvankelijk als verkoopster bij een Perzenhuis. Ze heeft haar leven lang aan de Abelenstraat gewoond.  Daar was het altijd een zoete inval. Ine was heel creatief maar ook sportief. Ze speelde volleybal en tennis, en volgde alle sporten op TV.  Verder was ze goed in het oplossen van puzzels. Frankrijk was bij uitstek het vakantieland voor het gezin. Haar dochter  ging zelfs in Zuid-Frankrijk wonen en stichtte daar een gezin. Ine  kwam hen herhaalde keren opzoeken. Toen ze dat nog kon was ze als vrijwilliger actief voor de H. Hartparochie. Moge haar Gerard haar nu verwelkomd hebben in het hemelse.

Op maandag 2 januari overleed, niet geheel onverwacht, Ger Oude Groeniger-van Rooij. Ze mocht 88 jaar worden. Met haar Johan kreeg ze vier kinderen en zes kleinkinderen. Op de valreep mocht ze ook nog overgrootmoeder worden. Na het vroege overlijden van Johan, het gezin moest hem in augustus 1991 laten gaan, kreeg ze aan Ton Thorborg een heel goede vriend, maar ook van hem heeft ze afscheid moeten nemen. Ger was een lieve moeder en een geweldige oma, ook een doorzetter en perfectionist. Naast de vele hoogtepunten heeft ze ook door diepe dalen moeten gaan. Toch bleef ze altijd de zon zien. In de weekenden maakte ze het gezellig voor de kinderen en kleinkinderen. Met hen even door het Twentse land rijden, vond ze ook prachtig. Toen het einde in het zicht kwam putte ze veel kracht uit haar geloof.

Op 12 december 2022 overleed plotseling Jan Bouwhuis op de leeftijd van 76 jaar. Hij was 42 jaar getrouwd met Ine Lansink, die in 2012 overleed. Hun allergrootste wens, het krijgen van kinderen is helaas nooit in vervulling gegaan en daar hadden ze veel verdriet van. Gelukkig waren er de neefjes en nichtjes waar ze heel gek mee waren, en waar ze ook regelmatig op hebben gepast. Jan stond altijd klaar voor de familie. Heel lang hebben hij en Ine genoten van hun caravan. Ze hadden een vaste plek in Lattrop. Maar hun mooiste vakantie was toch wel hun zes weken durende reis door Indonesië, en tot op het laatst kon Jan daar over praten. Jan was altijd gek op zijn honden, en zijn laatste hondje, Rakker was zijn alles. Gelukkig heeft die nu weer een goed tehuis gevonden. Jan was, zoals op de rouwkaart stond: Heel bijzonder, heel gewoon een heel bijzonder persoon.

Na het kijken van de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Argentinië, op vrijdag­avond 9 december, overleed plotseling Toos Kuipers-Masselink, 93 jaar oud. Met haar Marinus, die haar in 2019 ontviel, mocht ze 62 jaar getrouwd zijn. Ze waren heel gek met hun drie kinderen en zeven kleinkinderen. Het viel haar zwaar dat ze, vanwege de gezondheid van Marinus, in 2016 van de Deurningerstraat naar het woonzorgcentrum De Hatteler in Enschede moest verhuizen, ofschoon ze daar een perfecte opvang hebben gekend. In haar geboortedorp Geesteren werd ze Toos van de Watermölle genoemd. Met haar gezin heeft ze altijd van de vakanties genoten die meestal in Nederland werden gehouden. De reis met Marinus naar Lourdes was een hoogtepunt in haar gelovige leven.

Op zondag 4 december overleed, na een paar dagen dat hij zich wat minder voelde, vrij onverwacht op de leeftijd van 97 jaar, Harry Fluttert.
Met Ans van Oldeniel mocht hij 54 jaar getrouwd zijn toen zij in 2014 overleed. Samen kregen ze vier kinderen en zes kleinkinderen, waarvan kleindochter Irene al jong overleed. Ans runde een schoon­heidssalon en Harry was tekenaar-constructeur bij Hazemeijer.  Tijdens de bevrijding schuilde Harry met  zijn vader in een boerenschuur. Zijn vader werd getroffen door een granaatscherf. “Bid maar een paar weesgegroetjes” zei hij waarna hij overleed. Harry is dat zijn leven lang blijven doen. Hij was een gelovige man die niet alleen de weekendvieringen bezocht maar ook de doordeweekse. Door weer en wind liep hij dagelijks naar zijn Ans op de begraafplaats. “Daarom blijf ik zo jong”, was zijn motief. Harry was van de humor en stond dicht bij de natuur. Kippen, konijnen, goudvissen, waterschildpadden, kanaries en parkieten hadden een goed leven bij hem.

Mogen onze overledenen rusten in Gods licht. Mogen zij die met de lege plaats achter blijven sterkte vinden bij hun verlies.